Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK připravil v kostele sv. Šimona a Judy program na letošní Noc kostelů, která proběhne 28. května. Do již tradiční akce se zapojilo více než 500 kostelů a modliteben po celé České republice. Pražští symfonikové chystají hudební program i přednášky o historii kostela. Zahrají komorní uskupení členů FOK i hostující umělci.

Kostel sv. Šimona a Judy se letos poprvé účastní jako oficiální druhá koncertní scéna FOK, neboť od roku 2021 jej město předalo do jeho správy. Právě proto FOK naplánoval pestrý program, který umožní si tento prostor prohlédnout v celé jeho kráse a zároveň si vychutnat jeho akustiku, kterou v historii obdivovali i takoví skladatelé jako Wolfgang Amadeus Mozart nebo Joseph Haydn.

S Nocí kostelů se kostel opět otevírá veřejnosti po několikaměsíčním uzavření z důvodu pandemie koronaviru. Zároveň je během akce stále nutné dodržovat nařízená opatření, jako je dezinfekce rukou, nasazený respirátor a dodržování rozestupů. Každý návštěvník by navíc měl u sebe mít doklad o platném negativním testu na SARS-COV-2, potvrzení o prodělaném onemocnění či potvrzení o očkování.

 

Noc kostelů 2021

28. 5. 2021, 18:00 – 22:00

FOK BRASS (žesťový soubor FOK)

Nora Lubaddová (klavír)

Varhanní a trumpetový koncert

Studenti Pražské konzervatoře

Duo Beautiful Strings

Consortium Conservatorium

Přednáška o historii kostela (Alexandra Škrlandová)


Share on Myspace