Divadlo je zmrazené už hodně dlouho, co zůstává z textů v hlavách herců? Chodí doma v teplákách nebo v boa? Jak přežívají tuto složitou situaci ve svých domácnostech? Odpoví na to schůze, které se tento čtvrtek 18. března zúčastní Jana Plodková, Petr Čtvrtníček, Magdaléna Sidonová, Dita Kaplanová, Anežka Kubátová, Václav Vašák, Miloslav König, Vojtěch Vondráček, Jakub Žáček, Jana Jungvirtová, Ivan Voříšek, Jakub Žid, Magdaléna Novotná, Jiří Vyorálek a Petr Štědroň.

Autorkou novinky Schůze je umělecká ředitelka Divadla Na zábradlí Dora Viceníková: „Kromě obecných zamyšlení o nenahraditelnosti divadla mě osobně současná specifická doba vedla k napsání hry pro naše herce a zázemí divadla, která pojmenovává absurdní rozměr internetových videohovorů. Herci, spolu s ředitelem divadla, tajemnicí, maskérem, technikem a dalšími živě diskutují přes obrazovky, a přitom se obsah této debaty vytrácí a zůstává jen absurdní pocit z této náhražkové formy komunikace.“ Premiéra Schůze můžete sledovat ve na Facebooku a YouTube Divadla Na zábradlí.

Divadlo Na zábradlí zůstává v kontaktu se svými diváky také prostřednictvím podcastů Úrodná půda, které přinášejí rozhovory režijního tandemu Boris Jedinák a Petr Erbes s nejrůznějšími tvůrci o nejrůznějších tématech, a Kulisa. Tento podcast je dílem hereček Barbory Bočkové a Kateřiny Císařové a nabízí pro změnu odlehčená, obyčejná povídání o obyčejných věcech.


Share on Myspace