Divadlo Na zábradlí zahájí sezónu inscenací Zlatá pláž, kterou spojí s happeningem. „Pro mnohé z nás bylo letos moře vzdálenější než kdy jindy, a proto se část Anenského náměstí na vltavském nábřeží, kde divadlo sídlí, od 3. do 5. září promění v hřejivě letní, roztančenou pláž. Oslnivě azurová hladina moře, bělostné písečné pobřeží, kokosové palmy, exotická hudba… Zkrátka třídenní happening Pláž na Zábradlí = vaše náhradní dovolená all inklusive,“ uvádí za divadlo Simona Andělová.

Pláž na Zábradlí odstartuje slavnostním přeplaváním Vltavy do nové sezóny, následovat budou koncerty, turnaj v „líném" beach volejbale, soutěž o nejlepší hrad z písku nebo lekce aerobiku pod vedením hereček Divadla Na zábradlí. Pláž bude ožívat vždy odpoledne až do pozdního večera. Všechny akce v rámci Pláže na Zábradlí jsou veřejnosti přístupné zdarma.

Zlatá pláž, první společný počin scenáristy Jaroslava Žváčka a režiséra Jana Prušinovského v Divadle Na zábradlí, bude mít premiéru ve čtvrtek 3. září v 19.00. Tvůrčí dvojice Žváček & Prušinovský, známá úspěšnou spoluprací ve filmu, v televizi i v divadle, se představí původním textem na téma: Může ošklivý člověk beze škol dosáhnout životního štěstí? Říká se, že kdo se snaží, dosáhne, čeho chce; ale proč se snažit, když to nikdo neocení?

Mladý kluk, kterému se podle jeho vzhledu přezdívá Zombík, dostane šanci, leč promění se v monstrum, které nejenže pokouše ruku, která ho krmí, ale ještě tou utrženou rukou všem nafackuje. „Jana Plodková jako neurotická matka, Jiří Vyorálek jako dobrácký kamioňák, Petr Čtvrtníček jako plastický chirurg i rumunský policista, Jiří Černý jako tváře zbavená lidská kreatura a další rozehrají v rychlém tempu sérii událostí, které se vymykají veškerému očekávání,“ říká Simona Andělová.

 

Program Pláže na Zábradlí

3. září

16.30 – slavnostní přeplavání Vltavy ze Střeleckého ostrova na Smetanovo nábřeží v podání Václava Vašáka

17.30 – oficiální zahájení nové divadelní sezony na Anenském náměstí

19.00 – 1. premiéra inscenace Zlatá pláž

21.15 – koncert hudební skupiny CHLEBA SE SALÁMEM

 

4. září

15.00 – lekce aerobiku s Kateřinou Císařovou a Barborou Bočkovou

16.00 – soutěž v stavění hradu z písku s Markem Cpinem jako porotcem

19.00 – 2. premiéra inscenace Zlatá pláž

 

5. září

13.00 – turnaj v „líném" beach volejbale

16.30 – lekce aerobiku s Kateřinou Císařovou a Barborou Bočkovou

18.00 – koncert hudební skupiny DINGO


Share on Myspace