Hlediště brněnského Divadla Bolka Polívky sice stále zůstává prázdné, komunikace s diváky ve virtuálním prostoru však běží naplno. Program principála divadla a jeho hostů Bolek online v květnu vystřídaly podcasty se dvěma pořady – MALÉhRY ke kafi a Příští zastávka: Divadlo Bolka Polívky.

„Na prvního máje jsme odvysílali zatím poslední ze série živých přenosů z Divadla Bolka Polívky. Děkujeme těm, kteří nám zůstali věrni a nenechali si ujít žádné z vysílání. Ještě před vynuceným zavřením divadel jsme hledali způsob, jak s našimi diváky zůstávat v blízkém kontaktu a jak jim nabízet nové věci. Věříme, že podcasty, které jsme nově spustili, budou ta správná platforma tím víc v této složité době, která nám neumožňuje oslovovat naše publikum z jeviště. Výhodou je, že vám tak zpříjemníme den kdekoliv tam, kde si nás pustíte,“ říká ředitel divadla Ondřej Chalupský.

První epizoda pořadu MALÉhRY ke kafi: O herečkách bez diváků a muzikantech bez posluchačů měla premiéru 4. května. Herečky Barbora Seidlová, Nikola Zbytovská a Daniela Zbytovská společně s Jannisem Morasem vyprávěly o zážitcích, které jim do života přinesl koronavirus.

První uvedení epizody pořadu Příští zastávka: Divadlo Bolka Polívky je naplánováno na 18. května. Jakub Adámek v ní vyzpovídá herečku a čokolatiérku Marianu Chmelařovou.

Každý z podcastů bude vysílán jednou za měsíc s dvoutýdenními rozestupy a najdete je na Spotify Podcasts, Apple Podcasts, Anchor, YouTube kanálu divadla nebo na SoundCloud.


Share on Myspace