V roce 2020 Čína dosáhla velkého historického úspěchu v boji proti chudobě: 56 etnických skupin se stalo součástí středně prosperující společnosti. V některých odlehlých oblastech etnické menšiny dokonce dosáhly „tisíciletého skoku“: z primitivní do moderní společnosti.

Guangming Daily a Guangming.com vytvořily multimediální akci Stoletý závazek k 56 etnickým skupinám: 10. ledna byla v Čínském památníku tisíciletí v Pekingu zahájena výstava fotografií s tímto tématem. Nabízí více než 300 snímků z vesnic, domácností a života dalších obyčejných lidí.

Ženy etnické menšiny Yi ve vesnici Bijiada v městečku Dacang v okresu Weishan v prefektuře Dali v provincii Yunnan šijí tradiční oděvy. Národní řemeslo se stalo novým průmyslovým odvětvím zmírňujícím chudobu. Foto: Zhang Shulu / Guangming Picture. Dokumentuje náročnou cestu zmírňování chudoby etnických menšin, nový vzhled venkova a snahu lidí o lepší život. Ukazuje zasněžené náhorní plošiny severně a jižně od pohoří Tchien-šan, severní i jihozápadní hranice Číny, úrodnou půdu, podzimní plody, přírodní scenérie i tradiční oblečení etnických menšin. Fotografie dokládají úsilí celé společnosti v tvrdém boji proti chudobě.

Kraj Alxa ve Vnitřním Mongolsku využívá jedinečné přírodní scenérie k přilákání velkého počtu turistů a ohlašuje nový vrchol cestovního ruchu. Foto: Wang Zheng / Guangming Picture.


Share on Myspace