Drak v letu překoná prvních sto metrů za deset vteřin. Poté se pohybuje konstantní rychlostí 72 km v hodině. Za jakou dobu dorazí k čaroději, jestliže vzdálenost mezi Týnských chrámem a sochou knížete Bruncvíka činí 1,1 kilometru? Rychleji, než stihnete spočítat.

Kniha, která potěší malé i velké čtenáře. Tak by bylo možné v jednoduchosti zhodnotit pohádkový titul Emy a drak. Knihu Richarda Vokůrky doprovázenou něžnými ilustracemi oceňované Terezy Ščerbové uvádí na trh nakladatelství Albatros.

A o čem že toto (nejen) předvánočně vánoční čtení „pro malé i velké drakobijky a drakobijce“ pojednává? Nad Prahou se vznáší drak. Celé město je v jeho moci a nikdo nedokáže být šťastný. Co by na tom mohla změnit jedna malá holčička? No přece všechno! Statečný totiž není ten, kdo se nebojí, ale ten, kdo dokáže svůj strach překonat.

Když vás příběh zavolá, nebojte se stát jeho součástí! Magická Praha a její historie i současnost ožívají v hravém, jazykově vytříbeném a literárně poučeném debutu, který si zamilují děti i dospělí. Mistrné vypravěčství a hra s jazykem, ilustrace, které podněcují fantazii dětí i dospělých. Emy objeví ve známých místech zcela nový svět a vezme vás do něj…

 

Ukázka z knihy

Drak mává křídly a vznáší se proti slunečnímu kotouči pár desítek metrů před Gandalfem. Dokud se sám nerozhodne zaútočit, nezbývá než čekat. Nebo draka k útoku trochu pobídnout… „Vypadáš pohuble. Kdykoli foukne vítr, odnese tě to o několik metrů do strany. Znal jsem kdysi mocného Strachožára, draka tak silného, že vyzývat jej na mostě by činil jen bláhový hlupák. Ale jeho potomci se nepovedli. Ani velcí, ani silní, ani chytří, ba ani chrlit oheň jediný z vás nedokáže. Takové létající ještěrky. Podle tvého ocásku soudím, že jsi Vichrotřesk, i když na tom popravdě pramálo záleží.“

„CHYTRÝ HODNĚ, MOUDRÝ MÁLO,“ směje se drak. 


Share on Myspace