Máte-li rádi dobrou kávu a výtvarné umění, vydejte se na pražskou Malou Stranu a spojte dvě příjemné věci dohromady. A možná budete moci připojit i jednu užitečnou…

V prostorách malostranské Kavárny Čas se až do konce srpna koná výstava obrazů mladé malířky Emy Pok. A pokud se vám některé z vystavených děl bude líbit, můžete si je koupit a přispět tak na projekty nadace Naše dítě. Umělkyně se přitom rozhodla věnovat charitě plný výtěžek ze své výstavy.

„Pokud to pomůže třeba konkrétnímu dítěti k lepšímu a kvalitnějšímu životu, bude to pro mě mnohem větší odměna, než kdybych sama utržila peníze z jejich prodeje,“ říká Ema Pok a dodává: „Mám velkou výhodu, že nejsem na malování finančně závislá, to mi dává svobodu tvorby, můžu si malovat, co chci a také pořádat výstavu tohoto typu.“

Mezi čtyřiceti obrazy, na nichž se objevují motivy jablka, ptáků, ženských postav, impresionisticky laděné, téměř až snové krajiny či naopak velmi abstraktní obrazce, třeba i vy najdete svého favorita, zajděte se přesvědčit.

Ema Pok (1988) je absolventkou doktorského studijního programu v oboru Obecná teorie a dějiny umění a kultury na Univerzitě Karlově. Za sebou má již několik výstav, v současné době působí jako kurátorka výstav a sbírek užitého umění, grafiky a fotografie.


Share on Myspace