Po dvouleté covidové přestávce se koncem dubna na divadelní prkna opět vrátil devátý ročník festivalu absolventských inscenací studentů Vyšší odborné školy herecké v Praze PidiFest. Po tři dny tak divadlo Kolowrat hostilo budoucí herce a moderátory. Na dvě stovky diváků tleskaly a bavily se díky studentům třetího ročníku, kteří pod vedením zkušených pedagogů a režisérů nacvičili představení Tygr. Tygr? Tygr!, Její pastorkyňa, Yerma, Historka o sv. Magdě, Zkrocení zlé ženy a Žena z dřívějška.

„Mějte jistotu v radosti, v touze, ve vášni, v chuti, v hledání. Nikoli v egu. Herecká profese je křehká a může vás hodně zranit. Když ale svou zranitelnost skryjete, nebudete to vy. Riskněte to. Budete mít šrámy, ale zůstanete sami sebou“ poradila budoucím kolegům čestná ambasadorka festivalu, herečka a moderátorka Tereza Kostková, která je absolventkou školy.

VOŠH v Praze vystudoval také moderátor Aleš Cibulka: „Nečekejte na příležitost, ta s absolventským představením nepřijde. Zkoušejte to, nedejte se, nic nebude zadarmo. Nabídněte to, co umíte.“


Share on Myspace