Už 11. listopadu vstoupí do kin nová česká komedie Přání Ježíškovi. V romantickém snímku, za kterým stojí režisérka Marta Ferencová a producent Adam Dvořák, nebude podle tvůrců nouze o vánoční atmosféru, emoce, humor, ale i známé tváře jako je Eva Holubová, Jaroslav Dušek, Jiří Langmajer, Anna Polívková, Elizaveta Maximová nebo Richard Krajčo.

Vánočně naladěný film vznikal před rokem v Praze, Brně a Josefově Dole, i když počasí mu příliš nepřálo. „Potřebovali jsme sníh, ale sehnat dostatek sněhu ve chvíli, kdy není, bylo náročné. Stejně jako natáčet v době covidových opatření,“ svěřuje se střihač a producent filmu Adam Dvořák.

„Je to film opravdový, od srdce, emotivní. Proplétají se tam různé příběhy, každý z těch hrdinů něčím prochází a je to pro něj složité. Zároveň má film v sobě naději. Lidem přeji, aby se na něj podívali a uvěřili, že se o Vánocích můžou dít zázraky jako v tomto filmu,“ říká herečka Hana Vagnerová.

„Je to taková pohádka pro dospělé. Tu člověk občas potřebuje, aby zjistil, že věci jsou ještě v pořádku,“ dodává představitel hlavní role Richard Krajčo.

Režisérka Marta Ferencová říká, že komedie je natočena ve stylu britské klasiky Láska nebeská. „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ sděluje slovenská režisérka, která má na svém kontě filmy jako Všechno nebo nic nebo Příliš osobní známost.

„Tenhle film má krásný scénář,“ doplňuje herec Jaroslav Dušek, který ve filmu opět tvoří pár s Evou Holubovou. „Jsem hrozně ráda za tohle setkání,“ říká herečka.


Share on Myspace