Posluchači Českého rozhlasu se mohou na audioportále mujRozhlas.cz zaposlouchat do unikátního hraného podcastu Stopař. Jedenáct originálních příběhů v jedenácti různých žánrech, ve kterých exceluje herec David Novotný, bude na internetu dostupných trvale.

Hraný podcast Stopař nabízí jedenáct povídek v různých žánrech a jeden bonusový díl, který se posluchačům zpřístupní poté, co si poslechnou všechny epizody Stopaře a vyplní krátký kvíz. Příběhy vycházejí ze stejné situace: Anna a Pavel (v podání Terezy Císařové a Ondřeje Rychlého) spolu někam jedou, ale nic dalšího o nich posluchač neví. Do jejich životů náhle vstoupí stopař v podání Davida Novotného. Posluchač si poté sám zvolí, v jakém žánru se bude příběh dál vyvíjet. Podcastová série obsahuje akční drama, detektivku, horor, muzikál, mystery, pohádku, rodinné drama, sci-fi, thriller, válečné drama a western.

„Autorem námětu i všech her je Petr Hudský, který v minulosti psal scénáře pro Kriminálku Anděl na Nově nebo seriál Labyrint České televize. Jednotlivá audia Stopaře jsou poměrně krátká, nejdelší muzikál má stopáž asi třináct minut. Zájemci si jich tedy mohou pustit i několik za sebou, třeba cestou do práce, na nákup, nebo když si jdou zaběhat. Menší role ztvárnili další známí čeští herci a herečky, například Jiří Lábus nebo Šárka Vaculíková,“ uvedla kreativní producentka Českého rozhlasu a dramaturgyně projektu Kateřina Rathouská.

Celý projekt získal v rámci audioportálu mujRozhlas.cz originální vizuální identitu, která odkazuje k šíři nabízených žánrů a zároveň umožňuje co nejpohodlnější poslech všech dílů povídkového podcastu.

Stopař je další z inovativních obsahových projektů audioportálu mujRozhlas.cz. Prostředí, které jsme pro projekt Stopař připravili, je vizuálně atraktivní, ale zároveň zůstává věrné strategii audio first, tedy poslech na prvním místě. Věřím, že bude pro uživatele příjemné a že si v něm rádi poslechnou všechny povídky popisující stopařova dobrodružství. Zároveň projekt v praxi ukazuje, jak žánrově a zvukově pestrá tvorba Českého rozhlasu je,“ doplnila šéfproducentka audioportálu Anna Vošalíková.


Share on Myspace