Cirk La Putyka, Jatka78 a společnost HEAVEN’S GATE režiséra Viktora Tauše spustila 20. listopadu nový televizní kanál Televize NAŽIVO. Díky pozemnímu digitálnímu vysílání se program televizního kanálu Televize Naživo dostane zdarma do tří miliónů domácností a propojí živou kulturu s diváky u obrazovek. 

„Z kultury se v roce 2020 stal ohrožený druh. Stovky talentovaných umělců přišly o šanci dělat to, co opravdu umí, společnost pak zase o možnost sdílení uměleckého prožitku ze živé kultury. Beznaděj uměleckého prostředí se prohlubovala a my jsme neviděli žádné světlo naděje, které by českou kulturu včas podpořilo. Proto jsme se rozhodli, že nebudeme čekat, až se situace změní. Musíme začít rozvíjet nové možnosti, aby česká kultura toto těžké období přežila,“ vysvětlují zakladatelé televize.

Na diváky čekají představení souborů Cirk La Putyka, Jatek78, Amerikánky, Vosto5, Divadla Na zábradlí, Divadla Minor a celé řady dalších, ale i koncerty Lenky Dusilové, České filharmonie či Báry Polákové.

Vysílání, které nabídne aktuální živou divadelní, hudební i dětskou tvorbu, zahájí stanice Naživo 20. listopadu ve 20. hodin kabaretem Pot a Lesk v přímém přenosu.

Televize se chce stát alternativou živé kultury. „Vše, co diváci uvidí, se odehrává vždy Naživo teď a tady. Divadelní představení, koncerty, talkshow, ale i znělky a dokonce i reklamy. Uvidíte každý přešlap, přeřek, omyl, ale také pocítíte adrenalin performerů, když dělají salto, dech zpěváků či společné štěstí po odehraném představení. To vše je šarm nové Televize Naživo,“ slibují tvůrci.

Kdo nestihne konkrétní pořad vidět během živého vysílání, bude mít možnost si vybrat v placeném archivu na platformě www.filmnazivo.cz, kde nalezne všechny dosud odvysílané pořady. Tato platforma zároveň funguje jako podpora souborů a spoluúčast na tvorbě nových pořadů: polovina příspěvku putuje jednotlivým souborům (jejichž performeři jsou zvlášť honorováni za svůj výkon) a polovina na vznik nových pořadů.


Share on Myspace