Jako jeden z prvních hudebních festivalů se mezi 25. a 27. červnem uskuteční pouliční festival Praha Žije Hudbou. Ten ve svém pátém ročníku promění na malé hudební scény tři desítky míst v centru Prahy, jako je náměstí Republiky, Kampa, Jungmannovo náměstí nebo Můstek.

Do třídenního programu se zapojí mnoho profesionálních hudebníků i buskerů, například Lenka Dusilová, Zrní, Mucha, Circus Brothers, Brass Avenue, Kittchen, Dušan Marko, Tomáš Karlík, Tygroo a další.

Festival také v sobotu 27. června odvysílá na svých sociálních sítích on-line několikahodinový blok věnovaný dalším pražským festivalům, které postihla koronavirová krize a nemohly se letos na jaře uskutečnit, konkrétně Pražské jaro, Khamoro, United Islands, Mladí ladí jazz a Žižkovská noc. On-line tak vystoupí například Bennewitzovo kvarteto, David Kraus & Gipsy Brothers, Zrní nebo Ochepovsky Project.

Zástupci těchto festivalů se společně s představiteli pražského magistrátu, ministerstva kultury a některých iniciativ na podporu živé kultury zúčastní závěrečné panelové diskuse věnované současné situaci hudebních akcí i postavení kultury ve společnosti.

V současné době registrují pořadatelé na devadesát přihlášených buskerů, další se mohou přihlásit ZDE. Veškerý program je zdarma, posluchači mohou muzikanty odměnit dobrovolnými příspěvky do klobouku. Více informací na www.prahazijehudbou.cz.


Share on Myspace