Na milovníky festivalových filmů míří nová služba Edisonline, která nabízí snímky ke streamingu kdykoli a kdekoli, na webovém prohlížeči či Apple nebo Android zařízeních. „Získáte pocit artového kina ve svém obýváku,“ slibuje provozovatelé služby.

Měsíční přístup k filmům získá uživatel za cenu jednoho lístku do kina: 155 korun. Pro začátek je v základním balíčku 50 snímků převážně evropské produkce oceněných na festivalech v Cannes, Benátkách či Berlíně, 12 filmů pro děti a přístup k online vysílání filmových kanálů Film Europe, Be2Can a Československo se stovkami festivalových a archivních česko-slovenských snímků. Každý měsíc přibude dalších 30 filmů, takže koncem května příštího roku by mělo být v základní nabídce více než 400 snímků.

Součástí knihovny Edisonline budou vedle prověřených klasik i zbrusu nové premiérové tituly a bonusový obsah, jako jsou nejen vybrané díly filmově-diskusních platforem Mentální hygiena Aleše Stuchlého a Movie Barf Monday či pravidelných pořadů pražského Edison Filmhubu, ale i delších tematicky laděných programů, na jejichž online podobě poskytovatelé služby pracují.

„V dnešní době se lidé a společnost mění několikrát v průběhu dekády. Před deseti lety byla Film Europe distribuční společností. Poté se spuštěním kanálu Film Europe stala televizí, založila filmové festivaly Be2Can a Scandi a nedávno otevřela butikové kino Edison Filmhub v Praze a Kino Film Europe v Bratislavě. Nyní náš brand rozšiřujeme první česko-slovenskou festivalovou online videotékou. Edisonline není panickým projektem pro čas karantény, VoD (video on demand – audiovizuální služby na vyžádání, pozn. red.) platforma byla součástí našeho filmhubu již od jeho spuštění. Proto jsme našli výhodu v nevýhodě a uvolněné kapacity využili k jejímu doladění,“ komentuje start online videotéky zaměřené na artový film zakladatel Film Europe, Ivan Hronec.

Dvacet procent z předplatného služby půjde na podporu kulturním prostorům zasažených karanténou a krizí, přičemž samotný divák bude moci určit, kdo přesně je dostane.


Share on Myspace