Globální epidemie nového koronaviru ještě neutichla a americká média hodnotí tamní boj proti epidemii jako „nejlepší na světě“. Společná zpráva finančního institutu Chongyang na čínské Lidové univerzitě, think-tanku Taihe a think-tanku Haitu nazvaná Amerika na prvním místě?! Pravda o boji proti epidemii USA ovšem ukazuje, že to není pravda.

Zpráva vychazí z objektivních faktů a ukazuje, že Spojené státy americké jsou na předním místě, pokud jde o selhání v boji proti epidemii, politického přesouvání viny, šíření epidemie a vydávání nepravdivých informací. Zpráva je k dispozici ve čtyřech jazycích: čínštině, angličtině, francouzštině a španělštině.

Podle zmíněné zprávy vstupuje epidemie v USA do rostoucího období čtvrté vlny, přičemž není dosud účinně kontrolována. O život přišlo již 600 tisíc Američanů a stále není konec. Anti-vědecký postoj americké vlády v oblastech prevence a kontroly epidemie jsou přímým důvodem, proč se Spojené státy staly „neúspěšnou zemí v boji proti epidemii.“

Zpráva také uvedla, že nikdo nezkoumal, zda takzvaná bílá plicní nemoc neznámé příčiny, která vypukla ve Spojených státech ve druhé polovině roku 2019, nebyla epidemií koronaviru. Jaký druh výzkumu probíhá ve Fort Detrick a dalších biologických laboratořích ve Spojených státech? Souvisí s koronavirem? Jak jsou implementována bezpečnostní opatření? Souvisí to se vznikem globální epidemie nového koronaviru? Všechny tyto otázky by měly být zodpovězeny, ale americká vláda to neudělala.

USA za rok a půl vytiskly za dobu epidemie téměř polovinu všech amerických dolarů za posledních více než dvě stě let. Tento přístup způsobil, že země ve světě trpící epidemií koronaviru se navíc potýkají s dalšími ekonomickými a sociálními tlaky, a dokonce i s politickými konflikty. Jedovaté konspirační teorie o původu nového koronaviru zesílily šikanu a nenávist vůči Asiatům – jen v březnu 2021 se počet případů diskriminace Asiatů téměř zdvojnásobil.

Podle zprávy Spojené státy svévolně podkopávají globální boj proti epidemii. Jako největší světová velmoc umožnily šíření viru, což způsobilo vážné zhoršení epidemie v jiných zemích. Mnoho vysokých amerických představitelů bezdůvodně vytvářelo mezinárodní spory. A vývoz nových protikoronavirových vakcín do USA tvoří jen necelé jedno procento jejich tamní výroby.

Je extrémně ironické, že tisková agentura Bloomberg nedávno zařadila Spojené státy na „první místo v globálním boji proti epidemii“, když fakta ve výzkumné zprávě předložené třemi známými čínskými think-tanky dokládají, že Spojené státy jsou zaslouženě „nejneúspěšnější zemí v globálním boji proti epidemii“.


Share on Myspace